Stichting De Voetbaldroom: Voetbal voor iedereen, Ongeacht een beperking

15 mei 2023

Nijmegen, Nederland - 15 mei 2023 - bij Notaris Hekkelman in Nijmegen. Stichting De Voetbaldroom werd officieel opgericht met een missie die het hart van voetbalfans en gelijkheidsstrijders overal verwarmt: voetbal toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht welke fysieke beperking.

Voetbal is de volkssport nummer één in Nederland. Kinderen spelen het op schoolpleinen, in straten en bij voetbalverenigingen. Een bal is vaak het enige wat nodig is om deel te nemen aan deze geliefde sport. Maar voor mensen met een beperking is voetbal niet vanzelfsprekend. Het kan zelfs een onbereikbare droom lijken.

Bij Stichting De Voetbaldroom wordt geloofd in de kracht van voetbal om levens te veranderen. De Stichting richt zich in het bijzonder op groepen die in het reguliere voetbalaanbod vaak worden over het hoofd gezien of waar het aanbod zeer beperkt is. De twee belangrijkste pijlers van de stichting zijn elektrisch rolstoelvoetbal en blindenvoetbal.

Elektrisch Rolstoelvoetbal & Blindenvoetbal: Het doorbreken van barrières

De Voetbaldroom doorbreekt barrières voor mensen met een beperking. Elektrisch rolstoelvoetbal en blindenvoetbal zijn oa de sleutel tot het realiseren van deze ambitie. Deze aangepaste voetbalvarianten maken het mogelijk voor mensen met fysieke en/of visuele beperkingen om actief deel te nemen aan de sport die ze zo graag willen beoefenen.

Elektrisch rolstoelvoetbal stelt mensen met beperkte mobiliteit in staat om deel te nemen aan een dynamische sport, waarbij wendbaarheid en teamwork centraal staan. Blindenvoetbal biedt een uitdagende ervaring voor mensen met visuele beperkingen, waarbij gehoor, tastzin en coördinatie essentieel zijn.

Missie en Visie van Stichting De Voetbaldroom

De missie van Stichting De Voetbaldroom is helder: voetbal toegankelijk maken voor iedereen voor wie voetbal niet vanzelfsprekend is. De visie is even inspirerend: de Stichting wil nationaal een katalysator zijn in het aanbieden, ondersteunen en ontwikkelen van passende voetbalvarianten, met name voor mensen met een fysieke en/of zintuigelijke beperking.

Harm Oppers, de voorzitter van Stichting De Voetbaldroom, deelde een persoonlijke anekdote op deze gedenkwaardige dag. Mira in den Bosch-Groeliker, Secretaris van de Stichting noemde het een prachtig en historisch moment om voetbal toegankelijk te maken voor mensen voor wie voetballen zelfs een droom leek zoals de droom van haar zoontje. Bert Steenbergen, bestuurslid van de Stichting, vult aan: ‘We kunnen wel veel praten over inclusiviteit, maar met de Voetbaldroom gaan we het ook echt waarmaken’.

Partnerschap voor Gelijkheid

Stichting De Voetbaldroom heeft de steun en het partnerschap van de gemeenschap nodig om haar missie te vervullen. Ze kijken uit naar samenwerkingen met voetbalclubs, gemeentes, scholen en bedrijven om hun doelen te bereiken.

Met de oprichting van Stichting De Voetbaldroom bij Notaris Hekkelman in Nijmegen is een nieuw hoofdstuk begonnen in de wereld van voetbal en gelijkheid. Deze Stichting zal niet alleen dromen waarmaken, maar ook levens veranderen. Voetbal zal niet langer onbereikbaar zijn voor degenen die er het meest van houden, ongeacht hun beperking